Reklama
 
Blog | František Černín

Nemocný gentleman s cibulí

Boj Miloše Zemana proti fašismu dosvědčuje celý jeho život.

S cibulí

Miloš Zeman je bojovníkem proti fašismu. Není to ovšem jen tak ledajaký pravdoláskařský mluvka, za jeho idejemi stojí jeho život. Je všeobecně známo, že oblíbené jídlo Miloše Zemana je gothaj s cibulí. Doposud jsem předpokládal, že se jedná pouze o zvyk z mládí a nostalgické vzpomínání na vlašák na papíře. Dnes již víme, že pojídání salámu má především znamenat vymezení se vůči vegetariánům a jejich nejznámějšímu představiteli Adolfu Hitlerovi.

Má chřipku, má chřipku, má chřipku

Mohlo by se zdát, že prezident svůj odpor vůči fašismu začal ve chvíli, kdy začala krize na Ukrajině, kdy varoval před tamními banderovci. Nezapomínejme ale na jeho bitvu s abstinentismem (opět ideologií Adolfa Hitlera),  kterou vykonal již na počátku svého mandátu u korunovačních klenotů.  Všimněme si také dvou pozoruhodných souvislostí: stejně jako Ukrajinský konflikt i tehdejší prezidentův postoj byl spojován s chřipkou. Média si z jeho nemoci, která ve skutečnosti byla vyjádřením krajního antifašismu, stejně jako boj vzbouřenců z Doněcka a Luhanska, dělala legraci. Dnes už je smích přešel.

Gentleman

A chcete vědět jak je to s tím Peroutkou? Zeman si jej nepřestal vážit pro jeho text Hitler je gentleman, naopak! Díky slavnému novináři Miloš ví, jak se nestát fašistou. Kunda sem, kunda tam!

Reklama