Reklama
 
Blog | František Černín

Libor Šťástka Maxitrol

Nová hvězda sociálních sítí a bývalý starosta Brna-střed Libor Šťástka po každé schůzi přijde se zásadním odhalením špinavostí nové koalice. Co na tom, že je to většinou jinak?

Libor Šťástka (ODS) se pomalu stává hvězdou sociálních sítí. Od chvíle, kdy se poskládala koalice ANO, Žít Brno, zelených a lidovců, se mohou občané těšit na pravidelné příspěvky bývalého starosty odhalující neschopnosti, nepravosti a pokrytectví nové koalice. Šťástka upozornil na milióny na rekonsrukci kanceláří nového vedení, nesplněný slib obnovy přechodu přes ulici Údolní nebo uzavření informačního centra. Co na tom, že to většinou bylo tak trochu jinak, než jak trvdil bývalý starosta?

Na poslední zastupitelstvo přinesl vůdce opozice návrh, který měl zařadit dotazy občanů vždy na 17.00, aby občané nemuseli čekat dlouho do noci se svými dotazy. Návrh neprošel a Šťástka píše na Facebook o další facce otevřenosti radnice ze strany Žít Brno, které mělo podobný bod ve svém programu. Jsou tedy v koalici zloduši, zatímco bývalý šéf radnice hájí svobodu, demokracii a transparentnost? 

Libor Šťástka se po včerejším zasedání projevil buď jako provokatér a nebo špatný politik. Pokusme se chvíli věřit, že politik, který těsně před předáním radnice podepsal zvláštní smlouvu s provozovatelm Vánočních trhů na další čtyři roky, myslel svůj návrh upřímně. Pokud opravdu chtěl schválit svůj návrh o vystupování veřejnosti a současná koalice to měla v programu, slušelo by se, kdyby se pro návrh pokusil najít podporu. To pravděpodobně neznamená přijít s ním deset minut po začátku jednání. Takže buď jsme měli starostu, který neumí sehnat podporu ani u těch, kteří mají stejný názor a nebo je to jenom trapné.

Reklama